کمپرسور چیست؟

پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و در این مورد صحبت کنیم که موتور سردخانه چیست و چه کارایی و کاربردهایی دارد، باید بدانید که اصلا منظور از کمپرسور چیست و چه وظیفه‌ای برعهده دارد؟

کمپرسور (Compressor) یا متراکم کننده در حقیقت به دستگاهی گفته می‌شود که می‌تواند با کاهش حجم سیالات و متراکم کردن آن‌ها باعث افزایش فشار در این دستگاه‌ها شود. در اصل این دستگاه،‌ می‌تواند با استفاده از یک انرژی اولیه که از نوع انرژی‌های مکانیکی است هوا را با سرعت و قدرت بالا مکیده و به واسطه نوع طراحی و برنامه‌ای که دارد، آن را فشرده و متراکم و در نهایت به سمت کندانسور منتقل کند.

کمپرسور سردخانه چیست؟

کمپرسورهای سردخانه به سیستمی گفته می‌شود که وظیفه چرخاندن مبرد در سیکل تبرید را بر عهده دارد. این دستگاه‌ها همانند پمپ‌ها که در سیستم هیدرولیک تأثیر زیادی دارند، می‌توانند به عنوان قلب سیستم سرمایش شناخته شوند. در حقیقت کمپرسور سیکل تبرید باید فشار گازی که از سمت اواپراتور می‌آید را افزایش داده و این گاز فشرده را در کندانسور تقطیر کند. در نهایت گرمایی که در قسمت اواپراتور وارد سیستم می‌شود را در قسمت کندانسور به محیط برگرداند.

«لازم به ذکر است که در یک سیستم برودتی، از انواع کمپرسورهای رفت و برگشتی، روتاری، سانتریفیوژی، اسکرو ، اسکرال و… استفاده می‌شود؛ اما رایج‌ترین آن‌ها کمپرسورهای پیستونی و اسکرو هستند.»

انواع کمپرسور سردخانه چیست ؟

حال که با کارکرد و معنای موتور سردخانه آشنا شدید، زمان آن است که بدانیم این دستگاه چه انواعی داشته و هر کدام برای چه منظوری مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه، 2 مورد از بهترین کمپرسور سردخانه که دارای کاربرد بسیاری نیز هستند را بررسی می‌کنیم.

1. کمپرسور سردخانه زیر صفر

محصولات و مواد مختلفی وجود دارند که باید در دمای زیر صفر درجه و در حالت انجماد نگهداری شوند تا فاسد نشوند؛ به همین دلیل، باید از کمپرسورهای منحصربه‌فردی برای این منظور استفاده شود. به صورت کلی در کمپرسورهای سردخانه زیر صفر، بارگیری سیلندر در زمان مکش کمتر است و به همین دلیل، زمان تراکم، فشار کمتری بر کمپرسور اعمال می‌شود. این کمپرسورها از نظر قطر سوپاپ نیز متفاوت هستند؛ چراکه دارای سوپاپ مکش گشادتری بوده و سوپاپ دهش آن‌ها تنگ‌تر است.

2. کمپرسور سردخانه آمونیاکی

کمپرسورهای سردخانه آمونیاکی، شباهت بالایی به سردخانه‌های فریونی دارند. نحوه عملکرد این موتورها به این شکل است که آمونیاک به صورت بخار تحت تراکم قرار می‌گیرد و با فشار و دمای بالا وارد کندانسور خواهد شد. سپس در داخل کندانسور، عمل تقطیر انجام می‌شود و در نهایت آمونیاک، از حالت گاز خارج شده و به مایع تبدیل می‌شود.

«خروجی از کندانسور آمونیاک به ریسیور تانک و مخزن آمونیاک رسیده و در این بخش فشار آن به 12 بار و دمای آن به 35 درجه سانتی‌گراد خواهد رسید.»

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *